Även känd som Bleheri Amazon Sword eller svärdsplanta, är en imponerande och populär akvarieväxt med många fördelar. Här är några viktiga punkter om denna växt:

  • Ursprung och utseende: Echinodorus grisebachii ‘Bleherae’ kommer från Sydamerika och har breda blad som kan bli upp till 6 cm breda och upp till 50 cm långa. Dess stora, imponerande löv gör det till en utmärkt val som en bakgrundsväxt i större akvarier.
  • Ljuskrav: Denna växt är relativt tålig när det gäller ljusförhållanden och kan trivas i både välupplysta och mindre upplysta akvarier. Det gör den till en mångsidig växt som passar både nybörjare och erfarna akvarister.
  • Näring: För att uppmuntra tillväxten och hålla bladen friska bör du se till att din akvarieväxt får tillräckligt med näring. En näringsrik botten och eventuell tillförsel av flytande gödning kan vara fördelaktigt.
  • Beskärning: Som med många stora akvarieväxter kan Bleheri Amazon Sword växa ganska stort om den inte beskärs regelbundet. Beskärning är viktigt för att förhindra att den blockerar ljuset från andra växter i akvariet.
  • Utrymmeskrav: Det är viktigt att tänka på växtens storlek när du planerar ditt akvarium. I mindre tankar kan den snabbt ta över, så det är bättre att välja mindre arter som Echinodorus grisebachii ‘Parviflorus’ om du har begränsat utrymme.

Sammanfattningsvis är Echinodorus grisebachii ‘Bleherae’ en vacker och tålig akvarieväxt som kan ge en imponerande bakgrund i större akvarier. Med rätt vård och beskärning kan den vara en utmärkt tillskott till ditt akvarium och bidra till att skapa vackra undervattenslandskap med en sydamerikansk tema.